Som tandläkare vet du att ergonomi är viktigt för din allmänna hälsa och ditt välbefinnande. Du arbetar ständigt i obekväma positioner och använder små verktyg. Detta kan leda till belastning på dina muskler, senor och leder. Det är viktigt att vara medveten om korrekt ergonomi för att förhindra att detta händer.

Det finns några saker du kan göra för att se till att du tillämpar korrekt ergonomi.

Ergonomisk stol

För det första är det viktigt att ha en bekväm stol. Din stol bör vara justerbar så att du kan sitta i olika positioner. Det är också viktigt att ha ett fotstöd för att hålla fötterna upphöjda.

När du letar efter en ergonomisk stol är det viktigt att hålla några saker i åtanke. För det första vill du hitta en stol som är justerbar så att du kan sitta i olika positioner. Du vill också hitta en stol med en bekväm sits. Detta kommer att bidra till att minska belastningen på din nedre rygg.

En annan sak att tänka på är stolens vikt. Du vill hitta en stol som är lätt så att den är lätt att flytta runt. Slutligen ska du se till att testa stolen innan du köper den. På så sätt kan du försäkra dig om att den är bekväm för dig.

För det andra bör du se till att din arbetsyta har en bekväm höjd. Det innebär att du ska kunna nå alla dina verktyg och material utan ansträngning. Om du ständigt sträcker dig eller sträcker dig behöver du justera din arbetsyta.

Använd rätt verktyg

Se till att verktygen du använder har rätt storlek för dina händer. Du bör också använda handtag eller handskar för att minska belastningen på dina händer.

Ta pauser

När du arbetar i obekväma positioner är det viktigt att ta pauser var 20:e minut eller så; detta ger kroppen möjlighet att ställa om sig och förebygger överansträngning.

Slutsats

Tandläkare måste vara särskilt noga med sin ergonomi eftersom de ofta arbetar i obekväma positioner. Genom att följa dessa tips kan du hjälpa till att minska kroppens belastning och hålla dig frisk när du arbetar som tandläkare.