Banklån

Bankerna erbjuder olika hypoteksprodukter, personliga lån, bygglån och andra låneprodukter som sms lån, beroende på deras kunders behov. Per definition tar de in pengar (insättningar) och fördelar sedan pengarna i form av inteckningar och konsumentlån till en högre takt. För att se en lista på banker kan du besöka smslåntips.com.

Banker är en traditionell källa för medel för dem som köper ett hus eller en bil eller de som vill refinansiera ett befintligt lån till en mer gynnsam ränta.

Många tycker att det är enkelt att göra affärer med sin egen bank. De har redan en relation och ett konto där. Dessutom finns personal vanligtvis till hands vid den lokala filialen för att svara på frågor och hjälpa till med pappersarbete. En notarie kan också finnas tillgänglig för att hjälpa kunden att dokumentera vissa affärs- eller personliga transaktioner. Dessutom görs kopior av checkar som kunden har skrivit elektroniskt eller via BankID.

Nackdelen med att få finansiering från en bank är att bankavgifter kan vara rejäla. I själva verket är vissa banker ökända för de höga kostnaderna för deras låneansökan eller serviceavgifter. Dessutom är banker vanligtvis privatägda eller ägs av aktieägare. Som sådan är de betraktade för dessa individer och inte nödvändigtvis för den enskilda kunden.

Slutligen kan bankerna sälja ditt lån till en annan bank eller ett finansieringsföretag och det kan innebära att avgifter och förfaranden kan ändras – ofta med kort varsel.

Kreditföretag

En kreditförening är en kooperativ institution som kontrolleras av dess medlemmar. Kreditföretag tenderar vanligtvis att inkludera medlemmar i en viss grupp, organisation eller samhälle som man måste tillhöra för att låna.

Kreditföretag erbjuder många av samma tjänster som bankerna. Men de är vanligtvis ideella företag, vilket hjälper dem att låna ut pengar till mer gynnsamma priser eller på mer generösa villkor än kommersiella finansinstitut. Dessutom kan vissa avgifter (såsom transaktions- eller utlåningsansökningsavgifter) vara billigare.

Peer-to-peer-utlåning (P2P)

P2P-utlåning – även känd som social utlåning eller publiklån – är en metod för finansiering som gör det möjligt för individer att låna och låna ut pengar utan att använda en officiell finansinstitution som mellanhand. Medan det tar bort mellanhanden från processen, innebär det också mer tid, ansträngning och risk än att använda en murare.

Med peer-to-peer-utlåning får låntagare finansiering från enskilda investerare som är villiga att låna ut sina egna pengar för en överenskommen ränta. De två kopplas upp via en peer-to-peer online-plattform. Låntagare visar sina profiler på dessa webbplatser, där investerare kan bedöma dem för att avgöra om de vill riskera att förlänga ett lån till den personen.

En låntagare kan få det fulla beloppet som han begär eller bara en del av det. I fallet med det senare kan den återstående delen av lånet finansieras av en eller flera investerare på marknaden för jämställd utlåning. Det är ganska typiskt för ett lån att ha flera källor, där månatliga återbetalningar görs till var och en av de enskilda källorna.

De månatliga räntebetalningarna som en långivare får till och med tjäna en högre avkastning än en aktiemarknadsinvestering. För låntagare utgör P2P-lån en alternativ finansieringskälla – särskilt användbar om de inte kan få godkännande från vanliga finansiella mellanhänder. De får ofta en mer förmånlig ränta eller villkor på lånet än från konventionella källor också.

Fortfarande bör alla konsumenter som överväger att använda en peer-to-peer-utlåningswebbplats kontrollera avgifterna för transaktioner. Liksom banker kan webbplatserna ta ut ursprungsavgifter för lån, sena avgifter och avvisade avgifter.

Kreditkort

Om de används på ett ansvarsfullt sätt är kreditkort en bra källa till lån men kan orsaka onödig svårighet för dem som inte är medvetna om kostnaderna. De anses inte vara källor till långsiktig finansiering. Men de kan vara en bra källa för medel för dem som behöver pengar snabbt och tänker återbetala det lånade beloppet i kort ordning.

Om en individ behöver låna en liten summa pengar under en kort period kan ett kreditkort (eller ett kontantförskott på ett kreditkort) inte vara en dålig idé. När allt kommer omkring finns det inga ansökningsavgifter (förutsatt att du redan har ett kort). För dem som betalar hela sin saldo i slutet av varje månad kan kreditkort vara en källa till lån till 0% ränta.

Baksidan på det, om en balans överförs, kan kreditkort bära orimliga räntekostnader (ofta över 20% per år). Kreditkortsföretag kommer vanligtvis bara att låna ut eller förlänga en relativt liten summa pengar eller kredit till individen. Det kan vara en nackdel för dem som behöver finansiering på längre sikt eller för dem som vill göra ett exceptionellt stort köp (till exempel en ny bil).

Slutligen kan låna för mycket pengar genom kreditkort minska dina chanser att få lån eller ytterligare kredit från andra utlåningsinstitut.

Finansieringsföretag

Finansieringsföretag ger rutinmässigt lån till dem som vill köpa valfritt antal objekt. Medan vissa långivare ger lån på längre sikt, är de flesta finansbolag specialiserade på att tillhandahålla medel för mindre inköp som en bil eller större apparater.

Finansföretag erbjuder vanligtvis konkurrenskraftiga priser, och de totala avgifterna kan vara låga jämfört med banker och andra utlåningsinstitut. Dessutom avslutas godkännandeprocessen vanligtvis ganska snabbt.

Finansieringsföretag kanske emellertid inte tillhandahåller samma nivå av kundservice eller erbjuder ytterligare tjänster, till exempel uttagsautomater. De tenderar också att ha ett begränsat utbud av lån.

Avlustningsvis

Oavsett om du vill finansiera dina barns utbildning, ett nytt hem eller en förlovningsring, lönar det sig att analysera för- och nackdelarna med varje potentiell kapitalkälla som är tillgänglig för dig.